huid

5 tips om huidveroudering tegen te gaan

Op het moment dat we ouder worden, krijgen we huidveroudering. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan rimpels, maar ook wordt het minder elastisch. Huidveroudering tegengaan behoort gelukkig tot de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van anti-aging producten, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om er op een natuurlijke manier iets aan te doen.

Anti-aging producten gebruiken

Zoals we net al even kort hebben gezegd, kun je gebruik maken van anti-aging producten. Er zijn een heleboel producten te vinden, die allemaal beschikken over andere ingrediënten. Uit onderzoek blijkt dat je het beste kunt kiezen voor producten die beschikken over vitamine C, hyaluronzuur, retinol en peptiden. Deze zorgen ervoor dat rimpels een stuk minder worden en ook wordt de huid hiermee verstevigd.

Voorkom overmatig blootstelling aan de zon

Als het zonnetje weer in ons land begint te schijnen, gaan we massaal allemaal naar buiten om er lekker van te gaan genieten. Blootstelling aan de zon is echter ook een grote oorzaak van huidveroudering. Het is daarom van belang om beschermende kleding te dragen wanneer je naar buiten toe wilt gaan. Zorg dat je ook een zonnebrandcrème gebruikt.

Gezond eten

Ook gezond eten is erg belangrijk op het moment dat je huidveroudering tegen wil gaan. Zorg dat je gezonde voedingsmiddelen nuttigt die beschikken over antioxidanten. Een aantal goede voorbeelden daarvan zijn onder andere groenten, noten, fruit zoals bessen maar ook vette vis. Het wordt aangeraden om suikers zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt ook voor voedingsmiddelen die bewerkt zijn.

Minimaal 7 uur per nacht slapen

Wanneer je een gezonde huid wilt is ook een goede nachtrust van belang. Op het moment dat je aan het slapen bent, krijgt de huid de mogelijkheid om te herstellen. Dat betekent dat er nieuwe cellen zullen worden aangemaakt. Zorg dat je minimaal 7 uur per nacht slaapt, maar niet langer dan 9 uur.

Voorkom stress

Stress zorgt ervoor dat het verouderingsproces zal worden versneld. Dat betekent dat je er dus alles aan moet doen om dit tegen te gaan. Zorg voor regelmatige ontspanning. Dit kun je doen door je favoriete hobby uit te oefenen maar je kunt ook eens proberen kennis maken met mediteren.

About the author