keukentrap

Alles over keukentrappen

Er is een groot assortiment aan keukentrappen. Maar hoe weet je nu welke trap het meest geschikt is voor jou? We helpen je graag met kiezen.

Waar gebruiken

De naam is keukentrap. Echter is de kans klein dat je de trap alleen maar gaat gebruiken in de keuken natuurlijk. Daarom wordt deze trap ook wel huishoudtrap genoemd. Dat is een iets ruimer begrip. Voor jou is het handig om te bepalen waar jij hem het meest gaat gebruiken. Op basis daarvan bepaal je namelijk de hoogte. Gebruik je hem voornamelijk om even snel iets uit de kast te kunnen pakken omdat je er anders net niet bij kunt, dan is een klein trapje al prima. Gebruik je hem voornamelijk om werkzaamheden aan het plafond of hoge ramen uit te voeren. Dan kies je voor een trap met minimaal 4 of 5 treden.

Het materiaal

Heb je een keus gemaakt waar je de trap het meest voor gaat gebruiken dan is het materiaal de volgende keus. Je hebt eigenlijk twee soorten: aluminium en hout. De houten trappen zijn steviger maar relatief zwaar. De aluminium trappen zijn lichter maar wat minder stevig. Je zou kunnen stellen dat een houten trap om die reden een leven lang meegaat. Bij aluminium worden de verbindingen bij regelmatig gebruik wat minder stevig waardoor de trap wat minder stevig wordt. Het voordeel is wel dat je deze trap wat makkelijk verplaatst in huis.

Waarvoor gebruik je de trap

Als je voorgaande keuzes hebt bepaald gaan we kijken waarvoor je de trap het meeste gebruikt. Een standaard huishoudtrap gebruik je om wat makkelijker ergens bij te kunnen. Je loopt er even op, pakt je spullen en je bent klaar met gebruik. Ga je echter iets schoonmaken of repareren dan kan het handig zijn om een plateautrap te nemen. Deze trappen hebben een plankje aan de bovenkant (een bordes genoemd). Hierop kun je makkelijk je spullen kwijt of je zet even een emmer op.

Ruime keuze aan keukentrappen bij Van Eldik Ladders

Heb je een keuze gemaakt? Bestel dan in de webshop van Van Eldik Ladders je nieuwe keukentrap. De meeste trappen, zowel aluminium als die van hout, hebben we op voorraad. Hierdoor kun je snel aan de slag met je nieuwe trap. We kunnen het ons goed voorstellen dat je niet kunt kiezen. Bel ons dan even. Onze vakmensen helpen je graag op de juiste keus te maken voor jouw situatie.

About the author