Hoe vind ik de beste personal trainer?

0
267

Hoe vind ik de beste personal trainer?

Je hebt het besluit genomen, je bent klaar om te werken aan je lichaam en met volle overtuiging je streefgewicht te gaan behalen. Je denkt er zelf moeite mee te gaan hebben, dus heb je besloten dit te doen met de hulp van een personal trainer. Het enige wat je dan nog in de weg kan staan is het vinden van de beste personal trainer. (En geloof ons….. dit is moeilijker dan je denkt!) Maar waar moet je allemaal op letten bij het vinden van die ene trainer die bij jou past? Wij helpen je op weg en geven jou inzicht in de belangrijkste competenties die een personal trainer volgens ons MOET hebben.

VRAGEN, VRAGEN, VRAGEN…..

Goede personal trainers zijn een ster in het stellen van vragen, waaruit jouw doel naar voren komt. Met dit doel voor ogen zijn zij in staat hun trainingsmethode en begeleiding hierop aan te passen. Het gaat namelijk nooit om wat de personal trainer wil, maar om wat jij wil en om het behalen van jouw doelen.

Jouw personal trainer ademt sport

Een personal trainer die zichzelf serieus neemt leeft op een bepaalde manier en volgt zijn eigen advies op. Dit creëert zowel geloofwaardigheid als ook een stuk autoriteit. Hiermee wordt niet bedoeld dat elke personal trainer heel gespierd hoeft te zijn en een sixpack hoeft te hebben. Vaak is een middenweg zelfs beter. Het gaat meer om dat de trainer daad voegt bij het woord en een waardige vertegenwoordiger is van zijn of haar vak.

Kennisoverdracht zodat jij het uiteindelijk zelf kunt!

Kennisoverdracht is essentieel! Wanneer jij kennis opdoet via jouw personal trainer over de verschillende manieren van trainen, anatomie, voeding en dergelijke zal je ook veel geïnteresseerder zijn in elk aspect. Op deze manier wordt een synergetisch effect gecreëerd en ben je meer gemotiveerd, wat natuurlijk gevolgen heeft op de resultaten die je behaalt.

Het sleutelwoord: patience!
Resultaat kost tijd….. het kan zijn dat je moeite hebt met intensief sporten en gezond eten en het volhouden hiervan. Ook kan het gewenste resultaat lang op zich laten wachten. Dit kan gevolgen hebben op je motivatie en gemoedstoestand. Personal trainers moeten altijd geduldig weten te blijven, vooral als het gaat om jouw resultaat.

Ook de aanpassing van leefstijl is noodzaak!

Je kunt tijdens de privélessen alles geven, als je ongezond blijft eten, zal je effort voor niets zijn en het resultaat uitblijven. Het is daarom van essentieel belang dat een personal trainer samen met jou, jouw eetgedrag en leefstijl op een geleidelijke manier weet te veranderen. Onze ervaring leert namelijk dat dit een flink onderschat onderdeel bij het behalen van fitness doelen.

Het lichaam behalen dat jij altijd al hebt willen hebben gaat niet zonder slag of stoot. Met de hulp van een personal trainer beschik jij over de nodige kennis en krijg je een hoge dosis externe motivatie toegediend. Rekening houdende met de bovenstaande factoren ben jij in staat de beste personal trainer te vinden. Waar je verder nog aan moet denken is je eigen motivatie en discipline.

Ben je toevallig woonachtig in Zaandam of Amsterdam en ben je op zoek naar een Personal trainer in Zaandam? Denk dan eens aan PT-Central Zaandam. Bij PT Central lopen een groot aantal personal trainers rond en wordt er een Personal trainer gezocht die bij jou en jouw doelen past.

Wat zeggen anderen over nugezondenfit.nl

”Personal trainers helpen altijd!
Suzanne
Suzanne van Dalen
Huismoeder en horeca werker

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here