Fitness

Nieuwe manier van sporten met de Skitrainer

Afgelopen jaren is Crossfit enorm groot geworden. Steeds meer mensen werken zich in het zweet, door deze manier van sporten, en de populariteit blijft maar groeien. Het is dus niet zo gek dat de vraag naar crossfit apparaten toeneemt en daardoor is het zo dat je de Skitrainer steeds vaker in sportschool zal spotten. Lees hier wat de Skitrainer is en wat de voordelen zijn van het sporten met zo’n apparaat.

Hoe sport je met de Skitrainer?

De Skitrainer is een apparaat dat de skibeweging nabootst. Het apparaat bestaat al langer en is in Amerika al enige tijd razend populair. De laatste tijd is de trainer ook steeds vaker in de Nederlandse sportscholen te zien. Dit apparaat heeft twee handvaten die je, met een bepaalde techniek, van boven naar beneden moet trekken. Het apparaat past de weerstand aan, aan de hand van de hoeveelheid kracht je zet. Hierdoor is de Skitrainer zowel te gebruiken voor krachttraining als voor cardio.

Voordelen van de Skitrainer

De stijgende populariteit van de Skitrainer is te verklaren aan de hand van een aantal voordelen die het apparaat met zich mee brengt. Eerder werd al genoemd dat je kracht en cardio kan trainen, maar daarnaast is het ook zo dat je je hele lichaam in één keer traint. Dit maakt ook dat de training over het algemeen erg zwaar is. Als je het goed doet, wordt iedere spiergroep gebruikt. Wat ervoor zorgt dat je verbranding erg hoog ligt tijdens het trainen. Je verbrand zo’n 500 calorieën per uur.

Kortom, de Skitrainer is een redelijk nieuwe manier van trainen. Het apparaat is pas sinds kort te vinden in de Nederlandse sportscholen en heeft vele voordelen als het gaat om veelzijdigheid. Wil je intensief en van alles wat trainen? Dan is de Skitrainer wellicht wat voor jou.

 

About the author