Home workout

Thuis sporten? Zo pak je dat resultaatgericht aan

Het is weer een drukke dag geweest en je zou eigenlijk nog ‘s avonds na het eten naar de sportschool gaan. Maar je hebt helemaal geen zin meer om de deur uit te gaan, toch wil je ook niet op je luie kont blijven zitten. Hoe kan je nou kort, krachtig en met resultaat werken aan je lichaam vanuit thuis? Het antwoord daarop is een ultieme home workout.

Denk in mogelijkheden

Wie zegt er dat je alleen goede sportbenodigdheden in de sportschool hebt? Jij zal eens anders doen bewijzen. Zo zijn er veel apparaten die je gewoon kan vervangen door zware lichamelijke oefeningen. In plaats van gewichten gebruik jij gewoon flesjes gevuld met water. Wie weet verzin jij zelfs nog een goede oefening met een fietspomp. Kortom, er is vanalles mogelijk als je een beetje out of the box denkt.

Weet waar je het voor doet

Ook al ben je nu thuis aan de slag gegaan vergeet niet waarvoor je het doet. Stel dan ook thuis doelen voor jezelf. Misschien zijn sommige doelen wat lastig om te meten zonder sportschool, maar dingen als ik wil aan het einde van de maand 2 minuten de plank volhouden moeten wel realistisch en haalbaar zijn.

Deel je tijd handig in

Een voordeel aan thuis sporten is dat je makkelijk de tijd kan indelen. Zo ben je efficiënt bezig en gaat er geen tijd verloren aan bijvoorbeeld reizen. Heb je een keer geen zin dan kan je ook 2x per dag de helft van je oefeningen doen of  doe je iedere dag van de week een beetje in plaats van alles in één keer. Wie weet werkt deze manier wel beter voor jou.

Een home workout heeft zo zijn voordelen en kan ook heel motiverend werken. Let wel op dat je niet te moeilijke oefeningen gaat doen waarbij je al gauw met een verkeerde houding de mist in kan gaan. Met een home workout blijf je in beweging en weet je toch je doelen te halen.

 

About the author