Gezondheid

Tips om gezond te leven

Gezondheid is een begrip waar je in deze tijd niet meer omheen kan, Het lijkt wel of we hier geobsedeerd door zijn. Overal reclame over gezondheidsproducten, veel mensen die willen afvallen en vraagtekens bij iedere “bewuste keuze”. Maar de essentie van gezond leven is eigenlijk vrij eenvoudig. Daarom zal je na het lezen van dit stuk precies weten hoe je, zonder te veel moeite, gezonder kan leven.

Fysiek welzijn

Het eerste waar je aan denkt als het draait om gezondheid is het natuurlijk fysiek welbevinden ofwel een gezond lichaam. Als je je gezondheid op dit vlak wil verbeteren is belangrijk dat je regelmatig beweegt. Voor volwassenen wordt aangeraden om minimaal 20 minuten per dag te bewegen. Dit om de kans op gezondheidsproblemen, als overgewicht, te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat je op je eten let, kijk voor de goede uitgangspunten naar de schijf van 5. Begin met kleine aanpassingen in je gewoontes en werk deze langzaam verder uit.

Mentaal welzijn

Een ander belangrijk aspect als het draait om gezondheid is je geestelijke toestand. Dit zie je misschien niet van buiten, maar het minstens net zo belangrijk. Want als je lekker in je vel zit heb je minder stress, functioneer je beter en kun je beter omgaan met problemen. Om je gezondheid te verbeteren op dit gebied is het belangrijk dat je voor jezelf rust momenten in plant, voldoende slaap pakt en dat je doelen voor jezelf stelt. Zo leef je ergens naar toe en leer je omgaan met momenten waarop je niks te doen hebt.

Dit zijn de algemene tips als het gaat om het verbeteren van je gezondheid. Hoe je daar invulling aan geeft, bepaal jij zelf. Want wat voor de één kan werken, kan voor de ander alleen maar tegenwerken. Vul het vooral in op een manier dat het voor jezelf leuk wordt, ga bijvoorbeeld lekker lang wandelen met de hond. Want er is er maar 1 verantwoordelijk voor jouw gezondheid en dat ben jijzelf.

 

About the author