interieur

Zo creëer jij eyecatchers in je interieur!

Een neutraal en basic interieur is hartstikke populair. Het straalt rust uit en laat je ruimte groter lijken. Heb jij zo’n interieur, maar wil je dit iets opleuken? Dan zijn er genoeg aanpassingen die je kan toepassen, zonder dat het te veel wordt. Lees snel verder en ontdek welke eyecatchers jouw ruimte net wat meer pit geven.

Ga voor kleurrijke accessoires

Een hele simpele en snelle manier om je ruimte meer kleur te geven is door middel van accessoires. Kies een kleur of twee kleuren uit waar je mee gaat werken. Haal een aantal kleurrijke kussens, plaids en gordijnen. Ook een tafellamp of gekleurde vazen dienen als eyecatcher. Al deze accessoires zijn gemakkelijk te updaten of vervangen. Zo heb je veel creatieve vrijheid om met kleuren te spelen. Daarnaast is dit ook een perfecte oplossing voor degene die niet houdt van een gekleurd interieur, maar wel wat kleur wil toevoegen. Kies voor meerdere gekleurde accessoires of één felgekleurde eyecatcher die er uitspringt.

Opvallende kunstwerken aan de muur

Kunstwerken trekken de aandacht. Of je nu fan bent van moderne kunst, klassieke schilderijen of zelf creaties maakt: kunst is gegarandeerd een eyecatcher. Houd rekening met de juiste plaatsing en belichting. Richt spotlights of wandlampen op je kunstwerken om ze te accentueren. Een groot schilderij of juist een galerij van meerdere kleine werken boven de bank valt op. Je oog gaat namelijk automatisch snel naar deze plek. Kies je liever geen kleurrijke eyecatcher? Ook dan is een schilderij een goede keuze! Er zijn genoeg kunstwerken die wel opvallen, maar niet veel kleur bevatten.

Een plant als eyecatcher

Als kunst en kleur niet jouw ding zijn, is een plant ideaal. Om van je plant(en) een eyecatcher te maken, kies je voor een groot exemplaar of meerdere planten bij elkaar op één plek. Zo breng je wel extra kleur in je interieur, maar houd je het natuurlijk. Daarnaast zorgen planten ook nog voor een gezellige en ontspannen sfeer. Dat is mooi meegenomen! Plaats je grote plant op een plek waar genoeg licht is. Ga je voor meerdere kleine planten? Hang ze aan het plafond of plaats ze op een plank. Wist je ook dat planten luchtzuiverend werken en bijdragen aan een gezonder binnenklimaat?

Versier de vloer!

Een vloerkleed is een effectief item om je interieur net wat meer pit en kleur te geven. Daarnaast dienen ze ook als basis voor stijl en comfort. Overweeg een kleurrijk vloerkleed met een opvallend patroon om een centraal punt in je woonkamer te creëren. Niet gek op patronen? Met een opvallende kleur doet een effen vloerkleed ook zijn werk als eyecatcher! Een diepe, rijke kleur geeft een gevoel van warmte en gezelligheid. 

Voel jij wel wat voor een grotere aanpak? De vloer zelf kan ook als eyecatcher worden ingezet! Kies bijvoorbeeld een vloer in een opvallend legpatroon, zoals een visgraatpatroon of Hongaarse punt. Wil jij nog wat inspiratie opdoen? Kijk eens op Stilefloors.nl en ontdek de verschillende mogelijkheden voor jouw vloer! 

About the author