Zo kiest u de juiste rollator

Zo kiest u de juiste rollator

Als u bij het lopen ondersteuning nodig hebt, is een rollator een fijn hulpmiddel. Rollators zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen. Bij het aanschaffen van een rollator is het belangrijk om te kijken naar de lengte en zithoogte. Daarnaast is het belangrijk dat de rollator past bij uw gewicht. Als u een te zware rollator hebt, wordt het lopen alleen maar zwaarder. Bent u benieuwd waar u op moet letten bij het kopen van een rollator? Lees dan verder! 

Het gewicht 

Om te beginnen is het belangrijk om het gewicht van de rollator te bepalen. Er zijn namelijk verschillende soorten gewichten voor een rollator. Een standaard rollator weegt gemiddeld elf kilo en is gemaakt van staal. Een lichtgewicht rollator is gemaakt van aluminium en weegt gemiddeld zeven kilo. Deze rollator is gemakkelijk te tillen en te vervoeren. Bent u groot? Dan is het belangrijk om een rollator te kiezen die bij uw lengte en gewicht past. In deze situatie kan de XXL-rollator een goede optie zijn. Deze heeft een brede zitting en kan een gewicht van 200 kilo dragen. 

Binnen of buiten gebruik? 

Naast het bepalen van het gewicht, is het belangrijk om te bedenken waar u de rollator wilt gebruiken. Wilt u de rollator binnen gebruiken? Dan kunt u een rollator aanschaffen die speciaal gemaakt is voor in huis. Deze rollators hebben een kleine draaicirkel en zijn daardoor wendbaarder. Of wilt u de rollator ook buiten gebruiken? Dan kunt u beter kiezen voor een variant met extra profiel op de banden. 

Inklapbare rollator 

Gaat u er wel eens op uit? Dan is het natuurlijk fijn om de rollator mee te kunnen nemen. Er zijn speciale rollators ontwikkeld die inklapbaar zijn. De zitting van deze rollator kan omhoog geklapt worden, waardoor de wielen naar achter geklapt worden. Op deze manier kunt u de rollator makkelijk meenemen achterin de auto of in het vliegtuig. 

Laat u adviseren 

Nu u weet waar u rekening mee moet houden bij het kopen van een rollator, kunt u goed voorbereid naar de winkel gaan. Bestelt u er liever een online? Neem dan een kijkje op de website van thuiszorgwinkel. Deze partij heeft een ruim aanbod aan rollators, dus de kans is groot dat er een bij zit die aan uw wensen voldoet. Wilt u zich graag meer informatie? Neem dan telefonisch contact op en laat u adviseren over de mogelijkheden. 

About the author